Polsmaat / Ringmaat

Bij aanschaf van een ring, armband en een horloge met stalen band, is het opmeten van de juiste vinger- of polsmaat belangrijk. Op deze pagina laten wij u zien hoe u dit gemakkelijk zelf kunt doen.

Voor horloges en armbanden kunt u de omvang van uw pols het makkelijkste meten door een meetlint om de plek op uw pols te doen waar u de armband of het horloge wilt gaan dragen. Zorg ervoor dat het lint op de huid ligt, maar niet te strak getrokken is. Uw polsmaat is vervolgens af te lezen waar het begin van meetlint zichzelf weer raakt.

 
polsmaat en ringmaat meten

Bij slavenarmbanden is het ook nog belangrijk dat de armband over uw hand kan. Meet daarvoor de omtrek van uw samengeknepen hand op de breedste plek: over de muis van uw duim.

Als u geen meetlint heeft, of voor het opmeten van uw ringmaat, kunt u een stukje niet elastisch touw of lint om uw pols of vinger doen. Markeer het touwtje of lint daar waar het zichzelf weer raakt met een pen of stift en leg het strak langs een liniaal, waar u nu uw ring- of polsmaat kunt aflezen.

De maat die u gemeten heeft kunt u bij ringen en daar waar van toepassing bij armbanden als keuze opgeven bij het product. Bij horloges kunt u uw polsmaat aangeven als opmerking bij uw bestelling in de winkelwagen. Schakels die na het inkorten van een horlogeband overblijven, sturen wij mee met het horloge.